Back

Τετάρτη 5 Ιουλίου: “Υδατοφάνεια” και Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου

Με μεγάλη μας χαρά σας καλούμε στην εκδήλωση του 3ου HIDRANT festival την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στις 21.00, στο Θέατρο Ρεματιάς, όπου θα παρουσιαστούν η μουσικο-χορευτική παράσταση της ομάδας UrbanDigproject «Υδατοφάνεια», όπως και τα έργα ανάδειξης του Αδριάνειου υδραγωγείου, το νέο δίκτυο μη-πόσιμου νερού και η Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου.  

Καθώς τα έργα ανάδειξης του Αδριάνειου υδραγωγείου έχουν ξεκινήσει και πλησιάζει η στιγμή επαναξιοποίησης του νερού του, τίθεται εκ νέου το ζήτημα της σχέσης μας σαν καταναλωτών νερού και σαν μελών του «δήμου» της πόλης με τους υδάτινους της πόρους. Τίθεται με άλλα λόγια η ανάγκη διερεύνησης και καλλιέργειας μίας άλλης κουλτούρας διαχείρισης, ενός άλλου καθημερινού πολιτισμού και αξιακού συστήματος γύρω από τη βιωσιμότητα και αειφορία του νερού, του περιβάλλοντος, των φυσικών μας πόρων.

Η εκδήλωση αυτή προσπαθεί να ανιχνεύσει την παραπάνω πρόκληση συνδυάζοντας την πολιτιστική δημιουργία, εμπνεόμενη από μία πραγματική ιστορία αναζήτησης νερού σαν πάλη για τη ζωή, με την παρουσίαση μίας εναλλακτικής προσέγγισης αξιοποίησης τοπικών κοινών πόρων, συγκεκριμένα του Αδριάνειου υδραγωγείου, με την πολυεπίπεδη συμμετοχής των κατοίκων του Χαλανδρίου.

Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε ξανά στο HIDRANT festival και στο φεστιβάλ της Ρεματιάς –μετά την επιτυχία του «Ο Κάτω Εαυτός» δύο χρόνια πριν – τη νέα δημιουργία της ομάδας  Όχι Παίζουμε – Urban Dig Project. Η μουσικοχορευτική παράσταση «Υδατοφάνεια» (διάρκεια 45΄) αφηγείται την αληθινή περιπέτεια ενός κατοίκου σε κάποιο μικρό ξερονήσι του Αιγαίου και την προσπάθεια του να φέρει νερό στο σπίτι του. Διαπραγματευόμενη την αδιάρρηκτη σχέση ανθρώπου – νερού, μας εισάγει στη συζήτηση για μία άλλη σχέση, συνείδηση και πράξη με το υγρό στοιχείο κάθε τόπου.

Τον καλλιτεχνικό αυτό πρόλογο ακολουθεί η παρουσίαση του πώς ένα αρχαίο τεχνικό έργο επαναξιοποιείται από το πρόγραμμα Cultural HIDRANT στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης, της κυκλικής και κοινωνικά αλληλέγγυας οικονομίας. Του πως συμβάλει στην εξοικονόμηση νερού, στην αύξηση του πράσινου αποτυπώματος και στην (τοπικά έστω) αντιμετώπιση συνεπειών του φαινομένου του θερμοκηπίου. Του πως δημιουργεί ένα νέο αστικό περιβάλλον και χώρο υφαίνοντας  μέσω και της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και συλλογικής μνήμης  νέους ιστούς σχέσεων και κοινότητας..

Η εκδήλωση κλείνει με την παρουσίαση των τρόπων με τους οποίους οι σημερινοί κάτοικοι του Χαλανδρίου θα έχουν πρόσβαση στο νερό του αναγεννημένου Αδριάνειου υδραγωγείου, αλλά και της Αδριάνειας Κοινότητας Κατοίκων Χαλανδρίου σαν ένα συμμετοχικό πλαίσιο για μία πιο ενεργή σχέση και δράση των κατοίκων με το Αδριάνειο, σαν κοινό ιστορικό, πολιτιστικό, υδάτινο και αστικό πόρο.

Συντελεστές της παράστασης «Υδατοφάνεια»:

Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Καλλιόπη Γερακιανάκη, Χάρης Δήμος

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης, Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου

Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή, Μουσική: Θάνος Κοσμίδης

Σκηνικά – Κοστούμια:  Άννα Μαγουλιώτη, Φωτισμοί: Λία Μιχάλη

Έρευνα – Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Πρωτονοταρίου,

Βοηθός χορογράφου: Eve Ganneau

 

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ

Διοργάνωση: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Όχι Παίζουμε/Urban Dig project – Δήμος Χαλανδρίου

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.culturalhidrant.eu

[email protected]

210 689 5831

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Όροι Χρήσεως