Back

Με συμμετοχή και επιτυχία οι σχολικές γιορτές του Cultural HIDRANT

Τρεις εκδηλώσεις σε τρεις διαφορετικές γειτονιές του Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στις 14, 21 και 28 Μαϊου, χαρίζοντας θέρμη στις καρδιές μας και χαμόγελα στα χείλη μας, μετά από δύο χρόνια χωρίς ανοιχτές εκδηλώσεις προς την κοινωνία.

Σάββατο, 14/5/2022, στο 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου στο Πάτημα

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν στις μαθήτριες και μαθητές, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους γονείς του 8ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Χαλανδρίου το πρόγραμμα Cultural H.ID.RA.N.T και η διαδικασία των συμμετοχικών εργαστηρίων από το Δήμο Χαλανδρίου και την  Commonspace αντίστοιχα. Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές του 6ου Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Παράλληλα στήθηκε έκθεση με τις ζωγραφιές και τα τελικά σχέδια των μαθητ(ρι)ών κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων. Με μία ευχάριστη διαδικασία ψηφοφορίας αποφασίστηκε ποια δεξαμενή θα κατασκευαστεί και θα τοποθετηθεί στο σχολείο για να υδροδοτείται με νερό του Αδριάνειου Υδραγωγείου και να ποτίζει τους λαχανόκηπους που έφτιαξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους.  Ακόμα εκτέθηκαν τα τελικά σχέδια που θα διακοσμούν τις υδροφόρες που θα μεταφέρουν το νερό στο σχολείο από τον Δήμο.

Τέλος οι κάτοικοι του Πατήματος είχαν την ευκαιρία μέσα από μία συλλογική χαρτογράφηση να καταγράψουν τις ανάγκες τους σε μη πόσιμο νερό. Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση δόθηκε ως δώρο ένα αρωματικό φυτό για τους λαχανόκηπους του σχολείου!

Σάββατο, 21/5/2022 στο 1ο Δημοτικό Χαλανδρίου

Είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα «φεστιβάλ δράσεων» από τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού και 1ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συλλόγους γονέων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν μικρό περίπατο στην πλατεία Ελ Αλαμέιν όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το εσωτερικό ενός πηγαδιού του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στον χώρο του σχολείου όπου κάθε γωνιά του είχε και διαφορετικές δράσεις! Μία μεγάλη έκθεση με ζωγραφιές, γλυπτά, χάρτες, φωτογραφίες και βίντεο κοσμούσε το εσωτερικό του σχολείου ενώ στο προαύλιο ήταν στημένος ένας μπουφές, λαχειοφόρος αγορά και πολλά, πολλά επιτραπέζια παιχνίδια που έφτιαξαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του έτους μέσα από το πρόγραμμα των εργαστηρίων του Cultural H.ID.R.A.N.T.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν τα σκετσάκια και τα τραγούδια που ετοίμασαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Γ1 του 1ου Δημοτικού που με τον δικό τους τρόπο μας αφηγήθηκαν την ιστορία του νερού και του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Όλα τα παιδιά πήραν από ένα παιχνίδι μνήμης ως δώρο, το οποίο έφτιαξε η Commonspace εμπνευσμένη από σκίτσα παιδιών του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Σάββατο, 28/5/2022, πάρκο Καλλισθενικής στον Συνοικισμό

Oι εκδηλώσεις του Μαϊου ολοκληρώθηκαν με την έκθεση των μαθητριών και των μαθητών του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου! Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους περπάτησαν στα πηγάδια του Αδριάνειου Υδραγωγείου, μας είπαν τραγούδια και άκουσαν παραμύθια για το νερό από την αφηγήτρια και εκπαιδευτικό, Ελεάνα Χατζάκη, λίγο πριν πάρουν από ένα μικρό δώρο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακόμα στις και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που με την προσωπική τους εμπλοκή εμπλούτισαν και απογείωσαν το μήνυμα του προγράμματος! Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους γονείς και κηδεμόνες αλλά κυρίως σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν με την επιμονή και τον ενθουσιασμό τους στα εργαστήρια κάνοντας ορατό με τη φαντασία και δημιουργικότητα τους το «υπόγειο» αυτό κομμάτι της ιστορίας του Χαλανδρίου!

Τέλος ένα ευχαριστώ σε όλες και όλους που βοήθησαν και που παρευρέθηκαν στις τρεις πρώτες σχολικές εκδηλώσεις του 2ου HIDRANT festival το Μάιο 2022!

Η μεγάλη γιορτή των σχολείων: Παρασκευή, 10/6/2022, 16.00, Θέατρο Ρεματιάς

Όλα θα τελειώσουν σε μία μεγάλη γιορτή, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν σε μία μεγάλη και ενιαία έκθεση τη δουλειά όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα!

Η ημέρα θα κλείσει με την θεατρική παράσταση του έργου της Χρύσας Καραμήτρου “Ο Σαν Αλ Σουρ και η Κοκτώ Ντεκαοκτώ στο γεφυράκι της φιλίας” στις 20:30 στο Θέατρο Ρεματιάς, που θα παρουσιάσουν οι μαθήτριες και μαθητές της Ε’ τάξης του 9ου Δημοτικού Χαλανδρίου, σε σκηνοθεσία Γιούλης Αθουσάκη και διδασκαλία των εκπαιδευτικών Αργυρώς Μακροπούλου, Δώρας Δερβεντλή και Πόλυς Νικολοπούλου.

Σας περιμένουμε με χαρά!

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Όροι Χρήσεως