Πρόγραμμα

Παρασκευή 10, Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Θέατρο Ρεματιάς – Πλατεία Ελ Αλαμέιν – Πλατεία Ελευθερωτών (Άγ. Νικόλαος)

 

Απόλαυσε, γνώρισε και διαμόρφωσε το Χαλάνδρι μέσα από υδάτινες διαδρομές συν-δημιουργίας.

Από το ιστορικό Αδριάνειο υδραγωγείο στις σύγχρονες αστικές κοινότητες με άξονα το νερό σαν κοινό αγαθό και φορέα πολιτισμού.

 

Το πρώτο HIDRANT Festival είναι γεγονός. Ένα τριήμερο φεστιβάλ (10-12 Σεπτεμβρίου) «ένθετο» στο καταξιωμένο Φεστιβάλ της Ρεματιάς με το δικό του όμως χρώμα και χαρακτήρα. Στο Θέατρο Ρεματιάς και στις γειτονιές του Χαλανδρίου, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, μελετητών και κατοίκων, δομημένου γύρω από τις δράσεις του Cultural H.ID.RA.N.T. για την επανένταξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου στη ζωή της πόλης, το HIDRANT Festival αποτυπώνει την ανάδειξη ενός διαφορετικού πολιτισμού και σχέσης με το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον της πόλης. Μέσα από ένα συμμετοχικό τρόπο διοργάνωσης, που διαπερνά τόσο τις εκδηλώσεις του όσο και δράσεις προς και πέρα από αυτό, προβάλει μία κουλτούρα διαχείρισης του νερού, της ιστορίας και των δημόσιων χώρων του Χαλανδρίου σαν κοινά αγαθά.

Το HIDRANT Festival αποτελεί μία συλλογική και συνεργατική υπόθεση μεταξύ τοπικών και μη, οργανισμών και φορέων. Η διασπορά των εκδηλώσεων του HIDRANT Festival στις γειτονιές της διαδρομής του Αδριάνειου Υδραγωγείου στο Χαλάνδρι είναι δηλωτική της εξωστρέφειας και του συμμετοχικού του πνεύματος. Το πρόγραμμα του διαμορφώνεται γύρω από την ιστορική, περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, παρελθούσα και σύγχρονη, όπως έχει καταγραφεί από μελετητές αλλά και από τους κατοίκους του Χαλανδρίου. Η συλλογή ευρημάτων, εμπειριών και γνώσης γύρω από (και με αφορμή) το Αδριάνειο Υδραγωγείο, έχουν τροφοδοτήσει τις εκδηλώσεις του HIDRANT Festival μεταφρασμένα σε θέατρο, μουσική και χορό, παιχνίδι και ιστορικούς περιπάτους.

Πρόκειται για ένα ζωντανό και «εύπλαστο» φεστιβάλ, με την έννοια ότι οι δράσεις και το αποτέλεσμα τους στηρίζονται τόσο στην αναπαράσταση όσο και στην βιωματική εμπλοκή του κοινού. Ενός κοινού που από θεατής καλείται να μετατραπεί σε δρώντα συντελεστή και συνδημιουργό στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Με αυτό τον τρόπο το φεστιβάλ ευελπιστεί, όπως και το Cultural HIDRANT συνολικά, να αναδείξει τις πρακτικές, τον πολιτισμό, τις σχέσεις και το πνεύμα που καθιστούν την ιστορική μνήμη και τα μνημεία, τους φυσικούς πόρους και το δημόσιο χώρο του Χαλανδρίου σε υπόθεση όλης της κοινότητας.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του HIDRANT Festival

 

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΞΑΜΈΝΗ! – ΓΑΡΓΑΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

16.00 – 19.00, Δράση για ενήλικες και παιδιά, δίπλα στο κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς

Ολοκληρώνουμε/διακοσμούμε μαζί τη μακέτα μιας δεξαμενής που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Χαλανδρίου ενώ η αφηγήτρια – παιδαγωγός, Ελεάνα Χατζάκη, αφηγείται «Γάργαρα παραμύθια».

Διοργάνωση: Commonspace

 

Ο ΚΑΤΩ ΕΑΥΤΟΣ

ΜΕΝΙΔΙ- ΚΟΛΩΝΑΚΙ: ΕΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΟΜΟΣ

20:30, ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ. Διάρκεια: 60’

Μια παράσταση – κατάδυση στα βάθη της πόλης, “Ο Κάτω Εαυτός“, μια νοητή εξερεύνηση στο Αδριάνειο Υδραγωγείο της Αθήνας από την ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project, σε πρωτότυπο κείμενο Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Γιώργου Σαχίνη, έρχεται στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι,απ’όπου και εμπνεύστηκε μέρος του κειμένου της, στις 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 1ου Hidrant Festival.
Πώς μπορεί το «κάτω» να διηγηθεί τον εαυτό του ως μέρος της πάνω αστικής ζωής; H ομάδα Όχι Παίζουμε Ι UrbanDig Project συλλέγει στοιχεία που αφορούν τόσο στη μορφολογία όσο και στην ιστορία του Υδραγωγείου, και επιχειρεί να τα μετατρέψει σε ζωντανή εμπειρία ενός υπόγειου ταξιδιώτη μέσα στο μαγικό περιβάλλον του αθέατου μνημείου. Στην παράσταση εμφανίζονται σχέδια του Αδριάνειου Υδραγωγείου από τη συλλογή του Ιστορικού Αρχείου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., τα οποία μαζί με την έκθεση των εργασιών διερεύνησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου από το Ε.Μ.Π. (Π. Δευτεραίος και Μ. Μαμάσης) αποτέλεσαν βασικές πηγές της καλλιτεχνικής έρευνας.
Σύλληψη – Έρευνα: UrbanDig Project – Παναγιώτα Πανταζή
Κείμενο: Παναγιώτα Πανταζή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαχίνης
Χορογραφία: Ειρήνη Αλεξίου
Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Προβολές: Ανέστης Ανέστης
Σκηνικά/κοστούμια: Άννα Μαγουλιώτη
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Υπεύθυνη παραγωγής: Ελένη Λινάκη
Τεχνικός υπεύθυνος: Ρέα Ζέκκου
Επικοινωνία & Προβολή: Εύα Αναγνωστάκη, Ελεάννα Γεωργίου
Βοηθός φωτιστή: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες promo: Μαρία Τούλτσα
Φωτογραφίες & Trailer παράστασης: Αλέκος & Χρήστος Μπουρελιάς
Ερμηνεύουν: Ειρήνη Αλεξίου, Φένια Σχοινά, Θάνος Κοσμίδης
Ώρα έναρξης: 20:30
Διάρκεια: 60 λεπτά
Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων από 1/9: https://www.viva.gr/tickets/festival/evripideio-theatro/festival-rematias-2021/
Teaserhttps://www.youtube.com/watch?v=n1YuRNgowU0
Trailerhttps://www.youtube.com/watch?v=bkROfoCMgG0 

 

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

17.00 – 20.00, δίπλα στο κυλικείο του Θεάτρου Ρεματιάς

Οι μαθητές/τριες των 6ου Γυμνασίου, 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Χαλανδρίου, μας παρουσιάζουν τα Εργαστήρια Συμμετοχικού Σχεδιασμού που παρακολούθησαν στη διάρκεια της χρονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος Cultural Hidrant.

Διοργάνωση: Commonspace

Ακόμα μπορείτε να μοιραστείτε το μήνυμά σας μέσω της εφαρμογής Drop a Message του CULTURAL HIDRANT που ανέπτυξε η ΕΥΔΑΠ!

 

DeMOS THE GAME

17.30, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ.  Διάρκεια: 3 ώρες.

Διαδραστικό παιχνίδι ανάπτυξης δεξιοτήτων συμμετοχικής λήψης αποφάσεων. Οχτώ ομάδες, μια διαδρομή πάνω από το Αδριάνειο Υδραγωγείο στην πόλη του Χαλανδρίου, μια live-art εμπειρία.

Διοργάνωση: UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected] ή στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 40 άτομα).  

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ:

“ΠΑΛΙΟΣ” ΚΑΙ NΕΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ – ΑΔΡΙΑΝΕΊΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ

18.00, Πλατεία Ελευθερωτών (Άγιος Νικόλαος). Διάρκεια: 2 ώρες.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Δήμου Χαλανδρίου “ταξιδεύει” στο Χαλάνδρι του 1926-27. Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στην οδό Ελ Αλαμέιν, όπου βρίσκεται η κεντρική δεξαμενή και φρεάτια του Αδριάνειου Υδραγωγείου,.

Διοργάνωση: Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Δήμου Χαλανδρίου

 

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

17.30, Πλατεία. ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ. Διάρκεια: 3 ώρες.

Ένας φανταστικός ταξιδιώτης μυεί τους συμμετέχοντες στον αόρατο κόσμο του Αδριάνειου Υδραγωγείου και στο τρίπτυχο μνημείο-νερό-δίκτυο.

Διοργάνωση: UrbanDig Project | Όχι Παίζουμε

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο [email protected] ή στο 6985 069 300 (μέγιστος αριθμός 80 άτομα).

 

Date

Σεπ 10 - 12 2021
Expired!

Time

4:00 pm - 9:00 pm
Κατηγορία
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies. Όροι Χρήσεως